Cum crește șomajul din pricina unei infrastructuri de transport coerente
Mii de șomeri sunt înregistrați la nivelul județului Buzău. O bună parte dintre ei au refuzat orice ofertă de a lucra, optând pentru ajutoarele financiare de la stat. Alții prefer munca la negru sau în cel mai bun caz se recalifică dar pleacă la lucru în străinătate. Există și o altă categorie a buzoienilor care și-ar dori să muncească în județ dar nu pot și acest lucru nu din vina lor, ci din vina infrastructurii rutiere și de transport, alături de neimplicarea statului. Spre exemplu, există persoane care pentru a merge la lucru ar trebui să petreacă cel puțin 8 ore pe drumul dintre casă și serviciu întrucât că nu există mijloace de transport directe, atrage atenția Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău.
Reprezentanții Agenției anunță că la mijlocul acestei luni va avea loc o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți la care sunt invitați însă toți cei aflați în căutarea unui job. Pentru reuși să înlesnească legătura firmelor cu viitorii angajați, bursa va fi organizată în toate marile localități din județ.
La începutul lunii septembrie în evidențele AJOFM erau înregistrate peste 7000 de persoane fără un loc de muncă reprezentând o rată a șomejului de 4.35 la sută.
Florin Zafiu