AJOFM FACE ALFABETIZARE

0
22

Cursuri de formare profesională în funcție de nivelul educațional
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă atrage atenția că nivelul celor care sunt în căutarea unui serviciu, cu precădere acele persoane care beneficiază de venitul minim garantat, este foarte scăzut. Din acest motiv majoritatea cursurilor de calificare au o componentă de…alfabetizare.
Există o criză a forței de muncă, atrage atenția reprezentanții AJOFM. O bună parte dintre cei care aspiră la un loc de muncă nu au nici măcar 4 clase iar angajatorii , în marea lor majoritate, își doresc oameni cu anumite compenețe profesionale.
Exista o criza de forta de munca calificata // la 416 …declarat ca au 4 clase dar nici acelea nu sunt
Pentru anul 2021 , Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță cursuri de calificare pentru cei interesați. Ele vor fi organizate însă în funție de pregătirea pe care o au aspiranții la un loc de muncă iar în unele situații, aceștia nu au terminat nici măcar 4 clase.
Avand în vedere că sunt pers cu nivel redus de pregatire …416 // haideti….. trimsii pt alfabetizare …competente limba romana
Este o situație dramatică, atrage atenția AJOFM iar rezolvarea o reprezintă alfabetizarea.
În ciuda ratei șomajului care a explodat pe timpul pandemiei, AJOFM speră ca lucrurile să reintre în normal. Peste 3600 de persoane s-au încadrat în muncă în ultima vreme iar o dată cu relaxarea restricțiilor, se așteaptă ca sectorul HORECA să își revină și să absoarbă din nou forță de muncă.

Florin Zafiu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ