AJUTAŢI DE CRUCEA ROȘIE

0
112

Imaginea unor bătrâni care stau în poartă sprijiniți într-un băț, cu privirea coborâtă în pământ, a unei mame cu șase copii sau a medicilor ce îi întâmpină cu lacrimi în ochi, epuizați de stres și muncă asiduă, este cea ce întâlnesc aproape zilnic voluntarii de la Cucea Roșie. Comunele și instituțiile din județ au fost vizitate, în această perioadă dificilă, când nevoile sunt foarte mari, avînd în vedere starea de urgență care obligă oamenii să stea în casă.
De la începutul declarării stării de urgență, activitatea voluntarilor de la Crucea Roșie Buzău a fost una deosebit de intensă. Din donaţiile primite de la mulţi agenţi economici, oameni cu suflet bun, peste 150 de familii sărmane, din județul Buzău, au primit pachete cu alimente și materiale igienico-sanitare. Efortul lor este mare, dar nu se plâng, și cu modestie spun că ei sunt doar intemediari .
Peste 700 sute de persoane aflate în izolare la domiciliu au avut nevoie de consiliere psihologică, iar psihologul voluntar s -a mobilizat pentru a-i ajuta. De asemenea, s-au efectuat cumpărături pentru persoane vârstnice, fără aparținători. Nu au fost uitaţi, copii din centrele DGASPC care au vut un Paște mai dulce, în urma unor donații din partea unui mare producător de ciocolată.
Voluntarii Crucii Roșii, au ajuns și la cei din linia întîi, personalul medical din Spitalul Județean de Urgență, respectiv secția U.P.U-SMURD și A.T.I unde s-au distribuit baxuri cu apă minerală, băuturi răcoritoare, croissante și prăjituri.
De asemenea,în urma unei solicitări din partea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat,unde avem internați pacienți cu Covid-19, în zilele următoare va ajunge un defibrillator.
Până acum au fost distribuite 3.000 de măști, 10.000 mănuși și 500 halate Donațiile continuă să ajungă în curtea Crucii Roșii,iar voluntarii continuă să iși ofere timpul lor liber în slujba oamenilor. Sunt liste întregi de solicitări de la spitale , policlinici, centre şi nu în ultimul rând de la familiile nevoiașe și bătrînii singuri.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ