Ajutoare alimente de la UE “servite ”cu scandal

0
12

O parte dintre buzoieni consideră programul inechitabil și încurajează nemunca
Cozi de zeci de persoane în fața depozitului din municipiul Buzău de unde Direcția de Asistență Socială a dat startul distribuției alimentelor de la Uniunea Europeană către beneficiari. Prima zi a venit la pachet cu nemulțumiri pentru o bună parte dintre buzoieni. Vorbim despre persoanele cu handicap care nu au putut să își ridice pachetele cu alimente pentru că potrivit legii întâietate au beneficiarii venitului minim garantat. Buzoienii au reclamat că programul este inechitabil și încurajează nemunca ținând cont că unor persoane care nu muncesc li se acordă ajutoare iar altele care au avut o carte de muncă de-a lungul vremii și s-au ales cu un grad de handicap vor trebui să aștepte 45 de zile. Abia după acest termen și în funcție de ce va rămâne vor putea să primească alimente.
Beneficiarii venitului minim garantat au primit cu entuziasm pachetele cu alimente cu atât mai mult cu cât le prind bine de sărbători.
Alimentele sunt distribuite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate iar fiecare pachet are o greutate de 24 de kilograme.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ