AJUTOARE DE LA APIA

0
104

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură Buzău, a efectuat plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru trimestrul IV al anului trecut. Anul acesta, cererile ajutorului de stat pentru motorină au fost depuse numai on-line pentru a evita contaminarea cu noul virus .
Un număr de 65 de fermieri din sectorul zootehnic, beneficiază de accize în valoare de 523 mii de lei aferente trimestrului IV al anului trecut . 389 de beneficiari sunt în sectorul vegetal cu o valoare a accizei de peste 4 milioane de lei. Pentru trimestrul I al acestui an, au fost înregistrate doar 236 de cereri. Se asteaptă ca în perioada următoare apicultorii și sectorul vegetal să depună cereri .
În această lună se centralizează cererile depuse în luna aprilie, iar în urma verificărilor se vor stabili cantitățile de motorină care vor fi plătite.Recent, Ministerul Agriculturii a fost stabilit un buget de 411 milioane de lei, dar numai pentru a plăti restanțele de anul trecut. Pentru subvenționarea motorinei folosite în 2020, se așteaptă rectificarea bugetară.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ