AJUTOR FINANCIAR PENTRU LOCUITORII DIN RÂMNICELU

0
60

Locuitorii din Râmnicelu, aflaţi în carantină din cauza răspândirii noului coronavirus, vor primi ajutoare finanicare din partea autorităţilor. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis alocarea unei sume de 30 de lei pe zi, pentru hrană, până la ridicarea carantinei.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca autorităţile să ofere sprijin locuitorilor aflați în imposibilitatea procurării alimentelor necesare subzistenței din satul Râmnicelu, aflat în carantină ca urmare a numărului crescut de îmblnăviri cu Covid-19. Având în vedere, adresa primăriei comunei Râmnicelu prin care se solicită sprijin constând în alimente și apă pentru populația aflată în izolare la domiciliu, dar și imposibilitatea desfășurării activităților specifice de către aparatul de specialitate al primăriei, s-a decis intervenția Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Printr-o decizie luată la sfârşitul săptămânii trecute, fiecare persoană aflată într-o situţie materială dificilă, va primi o alocaţie zilnică pentru hrană.

„S-a aprobat asigurarea unei alocații de hrană în cuantum de 30 lei/zi/persoană, pentru perioada 18-22 mai 2020, care acoperă cheltueilile pentru apă și alimente necesare populației cu probleme, aflate în izolare la domiciliu în zona carantinată. Fondurile alocate vor fi asigurate de către Guvern, prin procedura următoare: Consiliul Județean Buzău va întocmi un borderou centralizator cu cheltuielile aferente alocației de hrană, ce va fi înaintat Direcției de Sănătate Publică, urmând ca fondurile să fie decontate prin transfer din bugetul Ministerul Sănătății”, a transmis Prefectura.

Prin aceeaşi hotărâre, autorităţile vin în sprijinul comunității din Râmnicelu, care, în majoritate, își câștigă existența din comerțul cu produse agricole, activitate sistată până la finalizarea perioadei de carantină. Prin acest ajutor financiar, localnicilor cu probleme financiare li se vor asigura alimentele de bază necesare până pe 22 mai.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ