AJUTOR ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI

0
59

Perioadă aglomerată pentru personalul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Buzău. Cei 21 de angajați aleargă toată ziua pentru a distribui tichetele electronice persoanelor vârstnice și familiilor nevoiașe din oraş. Din cele 451 de carduri au fost distribuite, până acum, peste 350.
De aceste tichete electronice beneficiază toți pensionarii de peste 75 de ani care au venituri la nivelul pensiei minime sociale, persoanele fără adăpost, evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale. Fiecare plic destinat unui beneficiar cuprinde cardul pentru mese calde, codul pin, necesar activării cardului și lista unităților afiliate care acceptă tichete sociale .La nivelul județului Buzău 23 de firme acceptă acest tip de tichete .
Pentru a fi siguri că acestea vor ajunge la familiile aflate pe listele autorităților, de sărbători, cei 21 de angajați ai Direcției de Asistență Socială depun zilnic eforturi de a ajunge la casele beneficiarilor.
Sunt și situații în care tichetele eletronice nu pot fi predate celor îndreptăţiţi să le primească. În aceste cazuri, cardurile vor fi restituite Prefecturii.
La nivelul județului, peste 10.000 de buzoieni vor beneficia de mese calde în baza tichetelor de masă electronice. Acestea vor ajunge la beneficiari, prin intermediul primăriilor. Valoarea unui tichet electronic este de 180 lei, iar valabilitataea lui este un an de la primire. De menționat este faptul că, aceste carduri nu pot fi folosite pentru retragerea de numerar sau obţinerea de bani lichizi.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ