AJUTOR MAJORAT! Mai mulți bani pentru înmormântare

0
1206

Mai multi bani pentru înmormântare, după adoptarea bugetului asigurărilor sociale pe 2017. Ajutorul de deces va creste cu peste 400 de lei, depăsind acum 3.000 de lei. Totodată, au aparut modificări si în plata contributiei minime pentru vechime.
Ajutorul de deces va crește cu peste 400 de lei, depășind peste 3.000 de lei. Acest drept de asigurare socială se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei unuia dintre aceştia. Suma de bani respectivă se primește în termen de 24 de ore, la cererea persoanei interesate, pe baza anumitor documente justificative.
Cuantumul ajutorului de deces se stabileşte anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nu poate fi mai mic decât valoarea câştigului salarial mediu brut. În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiază de ajutor financiar o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă. Potrivit conducerii Casei de Pensii Buzău, ajutorul de deces poate fi solicitat în termen de maximum trei ani de la data decesului şi se plăteşte în cel mult 24 de ore de la momentul solicitării. Pe parcursul anului trecut, Casa de Pensii a acordat peste 5.600 de ajutoare de deces.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ