AJUTOR PENTRU BĂTRÂNII DE LA VINTILĂ VODĂ

0
83

Nu au rămas indiferneți la drama bătrânilor din centrul de la Vintilă Vodă și s-au mobilizat pentru a-i ajuta. Elevii de la două licee din Buzău au aflat de necazul pe care îl au vârstnicii care trăiesc în așezământul din Vintilă Vodă și au decis să le ofere o mână de ajutor. Au strâns bani, fiecare elev donând o sumă pe care și-a permis-o, cu care au cumpărat alimente pe care le-au dus la centru. Tinerii vor să fie un sprijin pentru bătrânii din Vintilă Vodă până când autoritățile vor lua măsuri.

În urmă cu aproape o lună, bătrânii care își duc traiul în azilul de la Vintlă Vodă au primit cumplita veste că așezământul riscă să se închidă din lipsă de fonduri. Atunci conducerea Consiliului Județean a mers la ei și după mai multe discuții a decis să facă demersuri pentru ca centrul social să ajungă în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului . Însă mai mulți elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu și de la Colegiul Tehnic nu au rămas indiferenți la drama bătrânilor și au decis să le ofere o mână de ajutor.

Cu banii pe care tinerii i-au strâns au cumpărat astăzi alimente pe care le-au și transportat la căminul de la Vintilă Vodă. Ei speră ca pachetele să le fie de ajutor pentru următoarea perioadă.

În prezent, în așezământul de la Vintilă Vodă își duc traiul peste 40 de bătrâni, iar cei mai mulți dintre ei nu au rude care să îi îngrijească.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ