AJUTOR PENTRU CEI DEBRANȘAȚI

0
31

Viitorul Regiei Autonome Municipale este unul sumbru. După scumpirea gigcaloriei în această iarnă și după veștile deloc bune legate de dublarea tarifului pentru anul viitor, tot mai mulți buzoieni vor dori să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire. În plus, iarna viitoare se anunță a fi una plină de schimbări în ceea ce privește sistemul centralizat de încălzire. Anul acestea, este ultima dată când municipalitatea va mai suporta subvenția la încălzire, astfel că de iarna viitoare, prețul unei gigacalorii ar putea ajunge la 500 de lei. În aceste condiții, foarte mulți buzoieni vor dori să se debranșeze de la sistemul centralizat și să-și monteze o centrală termică. În plus, blocurile în care mai sunt doar unul, două sau trei apartamente racordate la RAM, vor fi debranșate automat.
În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul Constantin Ionescu a lansat propunerea ca, odată cu majorarea tarifului gigcaloriei, să existe totuși o subvenție pentru buzoienii care vor rămâne racordați la sistemul centralizat, dar au venituri mici. În acest sens, conducerea Primăriei spune că va fi înființată o comisie care va analiza această propunere, ce ar putea fi aplicată începând cu iarna viitoare.
De curând, municipalitatea a contractat un împrumut cu care să acopere subvenția la încălzire. Șefii din Palatul Comunal au anunțat că este ultimul an în care ajutorul va fi suportat din bugetul municipalității.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ