Ajutor pentru centrale termice

1
1754

Buzoienii care vor să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire, dar nu au bani pentru a-și monta o centrală, pot fi ajutați de Primărie. Beneficiarii trebuie să îndeplinească o serie de condiții legate de venituri, dar și de proprietați. Dosarele se pot depune deja la Direcția de Asistență Socială.
După ce au suferit de frig în case din cauza opririi furnizării agentului termic, buzoienii se întreabă ce soluții au pentru a nu sta fără căldură și în iarna viitoare. În acest sens, Primăria Buzău a aprobat un proiect prin care, buzoienii cu venituri mici pot primi sprijin financiar. Cei interesați pot consulta ghidul care cuprinde toate documentele și criteriile necesare pentru a beneficia de subvenție pentru achiziționarea de centrale termice de apartament.
Dosarele se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Buzău, acolo unde persoanele eligibile pot consulta lista de acte necesare şi pot primi îndrumări de la funcţionarii abilitaţi. Condiţiile pe care trebuie să le respecte solicitanții nu sunt tocmai ușoare. În primul rând, venitul pe membru de familie trebuie să nu depăşească salariul minim net pe economie, să aibă taxele şi impozitele plătite la zi. În plus, deținerea mai multor imobile sau a unor mașini mai noi de 10 ani conduc la excluderea acordării sprijinului financiar.
Nici persoanele care deţin depozite bancare cu o valoare mai mare de 3.000 de lei sau care au suprafețe de teren care produc venituri de peste 2.500 de euro nu sunt îndreptăţite să beneficieze de subvenţie de la Primărie.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ