AJUTOR PENTRU FRAȚII MOLDOVENI

0
38

Consiliul Județean Buzău va sprijini, și în acest an, mai multe proiecte din raionul Soroca din Republica Moldova. Autoritățile buzoiene vor finanța lucrări de reabilitare a cimitirului Ostașilor Români. Totodată o umă importantă de bani va fi direcționată pentru modernizarea și dotarea secției de Terpie intensivă a spitalului din Soroca.
Consiliul Județean Buzău va finanța o parte din lucrările pentru reabilitarea cimitirului Ostașilor Români din sa¬tul Stoicani, raionul Soroca, din Republica Moldova. Cofinanțarea va merge către Parohia Ortodoxă Română ,,Sfinții martiri Brâncoveni”. În această localitate au fost înmormântați aproape o sută de soldați, însă de existența acestora nu știa nimeni acum 14 ani, iar locul era o pășune pentru vite.
Consilierii județeni au aprobat și alocarea a 50.000 de euro din bugetul județului pe anul în curs, pentru continuarea confinanțării proiectului spitalului raional din Soroca. Suma va fi investită în reabilitarea secției de Terapie Intensivă a unității sanitare din Republica Moldova.
Acesta nu este singurul sprijin venit de la Consiliul Județean Buzău pentru spitalul din Soroca. Printr-o sponsorizare de 100 de mii de euro au fost realizate lucrări ce au fost inaugurate în ajunul Crăciunului de anul trecut.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ