AJUTOR PENTRU SOROCA

0
54

Municipiul Buzău face investiții la Soroca. Mai exact, 100 de mii de euro vor fi alocați către Republica Moldova pentru refacerea falezei din dreptul Cetății Soroca de pe malul Nistrului. Decizia urmează să fie aprobată de aleșii locali, în ședința Consiliului Local Municipal, programată joi.
În primăvara acestui an, consilierii locali buzoieni au semnat o declarație simbolică de unire a Municipiului cu Buzău cu Republica Moldova. Acum, municipalitatea a decis să facă investiții în zonă. Mai exact, ajută cu bani la realizarea unui proiect de infrastructură din Republica Moldova. 100 de mii de euro vor fi trimiși de Buzău pentru refacerea falezei din dreptul Cetății Soroca de pe malul Nistrului. Lucrările de refacere a falezei Nistrului sunt în toi, însă ele costă bugetul local moldovean aproximativ 138.500 euro. Dintre aceștia, 100.000 euro sunt oferiți de Consiliul Local Buzău, iar un sfert din sumă, de către Consiliul Municipal Soroca.
„În urma Acordului de Înfrăţire dintre municipiile Buzău și Soroca, Consiliului Municipal Soroca a aprobat cu privire la finanţarea proiectului Reconstrucția falezei râului Nistru pe segmentul din preajma cetățeii Soroca în valoare de 138.500 euro. Municipiul Soroca poate aloca doar 27,8 %, respectiv suma de 38.500 euro. În acest sens a solicitat cofinanţare din partea Municipiului Buzău în sumă de 100.000 euro. Municipiul Soroca îsi propune îmbunătăţirea condiţiilor de recreere şi agrement pe faleza Nistrului, în apropierea Cetăţii Soroca, cetate moldovenească din ultimul sfert al secolului al XV-lea, clădită din lemn de Ştefan cel Mare, în faţa vadului peste Nistru, şi reconstruită în piatră sub Petru Rareş, la mijlocul secolului al XVI-lea. Cetatea este o carte de vizită a Republicii Moldova. În acest sens a fost întocmit proiectul de hotărâre privind cofinanţarea proiectului în limita sumei de 100.000 euro, cu rugămintea de a fi adoptat în forma prezentată” (Sursa: raport Constantin Toma către consilierii locali)
Proiectul urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local Municipal, programată joi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ