AJUTOR PENTRU TRANSPORT

0
160

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău- Mărăcineni, cea care se ocupă de liniile de transport ale Trans Bus către comunele buzoiene, cere ajutorul Consiliului Județean. Solicitarea prevede un ajutor financiar din partea autorităților județene pentru a acoperi o parte din subvenția necesară operării Trans-Bus în mediul rural. Consiliul Județean urmează să analizeze această propunere, iar dacă se va dovedi oportună, aceasta va fi adoptată într-o ședință viitoare.
Solicitarea de ajutor financiar vine din partea primarilor din localitățile în care operează autobuzele Trans Bus, comune care sunt părți în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport. Aceștia susțin că există încă diferențe între cheltuieli și venituri pe traseele rurale, sume ce nu pot fi suportate din bugetele comunelor. Așa că membrii ADI au transmis o solicitare către Consiliul Județean.
Propunerea înaintată Consiliului Județean urmează să fie analizată și, mai ales, să se identifice resursele financiare susținerii unei subvenții pentru transport. Dacă propunerea se va dovedi a fi una oportună, aceasta va deveni proiect de hotărâre ce va fi supus votului în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean. În aceste condiții, autoritățile județene spun că actualul transport județean nu va avea de suferit, iar operatorii își vor putea desfășura activitatea ca și până acum.
În prezent, cea mai mare subvenție pentru operarea traseelor rurale o plătește Primăria Buzău. Numai că municipalitatea susține că, în acest an, are probleme financiare care nu permit majorarea acestui ajutor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ