AJUTORUL DE ÎNMORMÂNTAR, DE LA POȘTAȘ! Casa de Pensii schimbă regula de acordare a banilor

0
54

Luna mai a sosit cu modificări importante în ceea ce privește activitatea Casei Județene de Pensii Buzău. Începînd de astăzi, ajutorul de înmormântare nu se mai acordă de funcționarii instituției la ghișee, ci prin intermediul factorilor poștali.
Modificarea procedurii de acordare a ajutorului este motivată de faptul că instituția nu dispune de personal suficient pentru serviciul de relații cu publicul, iar de-a lungul vremii s-au ivit nenumărate situații în care rudele și beneficiarii și-au disputat ridicarea banilor.
Pentru a populariza măsura implementată, reprezentanții Casei de Pensii au afișat la sediul instituției informații privind modificarea procedurii de acordare a ajutorului de deces. Beneficiarii ajutorului au aflat astăzi de modificare și cred că este de bun augur.
Pe parcursul anului trecut, peste 4.000 de buzoieni au solicitat ajutorul de deces. Valoarea acestuia este stabilită la suma de 3.131 lei, iar dacă persoana decedată nu a avut calitatea de pensioner, atunci membrii de familie pot încasa jumătate din ajutorul financiar.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ