AL DOILEA CAZ DE CORONAVIRUS LA POLICLINICA N. TITULESCU

0
534

Policlinica Nicolae Titulescu rămâne închisă pentru următoarele 7 zile, după ce, încă un cadru medical s-a infectat cu COVID 19. Al doilea caz confirmat după medicul de la Neuorologie, este un asistent medical, al aceleiaşi unităţi sanitare. O anchetă epidemilogică este în desfăşurare, iar personalul medical urmează să fie retestat.
Policlinica Nicolae Titulescu, închisă miercuri după ce un medic neurolog a fost confirmat pozitiv la testul pentru Covid 19, va avea activitatea suspendată pentru o perioadă de cel puţin 7 zile, iar tot personalul va fi retestat. Decizia a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică după ce un al doilea caz a fost confirmat în această unitate sanitară. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 67 de ani, asistent medical în Policlinica Municipală Nicolae Titulescu.

„Ca urmare a faptului că este al doilea caz confirmat în această unitate medicală, Direcția de Sănătate Publică Buzău a luat decizia întreruperii activității pe o perioadă de 7 zile, după care se va retesta personalul, iar în funcție de rezultatul acestor testări se va decide în consecință. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a transmis Instituţia Prefectului.
În acelaşi timp, creşte numărul persoanelor din focarul de la Râmnicelu, confirmate cu noul coronavirus. Un pacient, în vârstă de 30 de ani, din localitatea aflată în carantină, a prezentat simptome specifice şi a fost adus cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Buzău. I-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, rezultatele fiind pozitive. Ambii pacicienţi, bărbatul din Râmnicelu şi asistentul de la policlinică, au fost internaţi la Spitalul din Râmnicu Sărat.
În prezent, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de infectare cu COVID-19, confirmate la nivelul județului Buzău a ajuns la 97.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ