Alarmare cu volumul dar la minim

0
7

Sistemul de alarmare în caz de cutremur trebuie îmbunătățit
După exercițiul de alarmare la cutremur desfășurat săptămâna trecută, prefectul județului punctează din nou faptul că cel puțin la Școala nr.7 din municipiul Buzău în locul în care a fost prezent, sistemul de sirene nu a funcțional la parametri normali. În cazul unor dezastre, oamenii ar trebui să audă sunetele cât mai clar și de la depărtare, lucru ce nu s-a întâmplat.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și Instituția Prefectului au organizat pe data de 1 martie un exercițiu de alarmare la Școala nr.7 pentru a urmări reacția elevilor în cazul unui dezastru natural dar și sistemul prin care cetățenii sunt avertizați. Primele semnale acustice nu s-au sincronizat iar volumul a fost unul redus.
Ulterior, a doua încercare a sistemului de alarmare a funcționat iar sirenele s-au putut auzi destul de puternic, de jur împrejurul unității de învățământ.
Va urma o analiză de specialitate, anunță conducerea Prefecturii Buzău. Până atunci însă acele sisteme care au prezentat deficiențe vot trebui reparate.
Ezerciții similare au avut loc în tot județul Buzău și cel mai probabil se vor repeta.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ