ALĂTURI DE COPIII CU AUTISM

1
401

De mai bine de 10 ani, pe 2 aprilie este marcată Ziua mondială de sensibilizare față de autism. Pentru că numărul copiilor diagnosticați cu această tulburare crește de la an la an, iar micuții încă se lovesc de reticența celorlalți oameni, terapeuții care se ocupă de ei au decis să marcheze această sărbătoare. Copiii cu autism au mers, marți, la câteva grădinițe, unde au desfășurat activități comune cu preșcolarii din învățământul de masă.
Numărul copiilor care sunt diagnosticați cu autism crește de la an la an. Încă de la vârste fragede, micuții încep terapiile specializate astfel încât să ajungă încet, încet să ducă o viață normală. Și, în cele mai multe cazuri, munca terapeuților dă rezultate, iar copiii cu autism ajung să fie integrați în învățământul de masă și să se descurce cu succes în activitățile școlare. Copiii diagnosticați cu tulburări de spectru autist pot beneficia de terapie în Centrul de zi ”Dumbrava minunată” din Buzău. Aici specialiștii lucrează intens pentru a obține rezultate astfel încât copiii cu autism să poată trăi, mai târziu, o viață independentă.
Pentru copiii care frecventează Centrul ”Dumbrava minunată”, dar și pentru terapeuți, ziua de 2 aprilie este una specială pentru că se marchează Ziua mondială de sensbilizare față de autism.
Autismul este o afecțiune caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona în plan social şi de a comunica. Tocmai pentru a-i ajuta pe copiii cu autism să treacă peste aceste probleme, dar și pentru a sparge bariera dintre micuții cu tulburări din spectrul autist și cei sănătoși, copiii de la ”Dumbrava minunată” au mers, marți, la mai multe grădinițe din oraș, unde au desfășurat activități comune cu preșcolarii de acolo.
Autismul este o tulburare complexă, care are efecte asupra comunicării, comportamentului şi relaţiilor cu cei din jur, caarcterizată de un comportament stereotip și repetitiv, cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ