ALEG SĂ SE TESTEZE LA CABINETE PARTICULARE

0
23

Testele PCR, cele mai precise analize medicale pentru a depista infecţia cu noul coronavirus, sunt în prezent printre cele mai căutate investigaţii medicale la clinicile private. În plină pandemie, din ce în ce mai multe persoane aleg să se testeze pentru depistarea virusului Covid-19, la laboratoarele private acreditate de autorități. Frica, sau faptul că au intrat în contact cu un coleg sau prieten suspect, îi determină pe mulți buzoieni să apeleze la serviciile cabinetelor private. În urma statisticilor primite de la autorități, zilnic, 2-3 pacienți sunt depistați pozitiv la aceste laboratoare.
Testele pentru depistarea virusului Covid-19, la laboratoarele particulare, se pot face gratuit, în condițiile în care laboratorul are contract cu Casa de Asigurări, numai cu bilet de trimitere de la medicul epidemiolog, medicul de familie neavând dreptul de a emite bilet pentru testarea pacientului în mod gratuit.
Testele PCR la laboratoarele private se fac cu programare telefonică. Între 250 și 350 ron, trebuie să scoată din buzunar o persoană care dorește să apeleze la serviciile unui laborator. Rezultatul testului este primit în 24 de ore. Dacă rezultatul testului iese pozitiv, laboratorul este obligat să anunțe Direcția de Sănătate Publică.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ