ALEGERI FĂRĂ EVENIMENTE DEOSEBITE

0
54

Alegerile locale de anul acesta, s-au dovedit a fi unele pașnice și fără incidente majore . Pe raza județului Buzău, procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Forțele Ministerului Afacerilor Interne au acționat în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice și pentru buna derulare a procesului electoral. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Buzău 73% din sesizările primite nu s-au confirmat.
Polițiștii buzoieni, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului de Interne au asigurat ordinea publică pe raza întregului judeţ și în zona celor 426 de secţii de votare. Până la închiderea procesului electoral, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Sesizările primite au fost verificate cu promptitudine de echipele de cercetare special constituite. În situațiile în care polițiștii au constatat că aspectele reclamate se confirmă, au fost aplicate sancțiuni și s-au luat măsuri pentru remedierea neregulilor.
Echipele de verificare au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 conform Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, 2 conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire social, a ordinii și liniștii publice și 4 conform O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, în valoare totală de 8.000 de lei.
Misiunea efectivelor Ministerului Afacerilor Interne a continuat și după finalizarea votării, prin asigurarea securității transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, fără a rezulta incidente.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ