ALEGERI PARȚIALE ÎN DOUĂ COMUNE! ANI schimbă primarii

0
229

Localnicii din Sageata si Sapoca vor fi chemati la urne. Anuntul a fost facut, in acest weekend de premierul, Sorin Grindeanu,in cadrul Comitetului Executiv National, reunit la Sinaia. Liderii PSD au decis sa propuna, Guvernului sa emita o hotarare pentru organizarea de alegeri partiale, pe 11 iunie in municipiile, orasele si comunele care au ramas fara primari. In judetul Buzau, ar putea avea loc alegeri la inceputul acestei veri, in comunele Sageata si Sapoca
Autoritățile locale se pregătesc de alegeri parțiale. Anunțul a fost făcut de primul-ministru Sorin Grindeanu, iar acum se așteaptă o hotărâre de Guvern. Anticipatele ar urma să se organizeze pe data de 11 iunie.
La Buzău, alegeri parțiale ar urma să fie organizate în comunele Săpoca și Săgeata.
Mandatul primarului de la Săgeata, Sorin Tănase, a încetat înainte de termenul legal, ca urmare a incompa¬tibilității constatate de A¬gen¬ția Națională de Integritate. Totodată Iulian Manea, fostul primar al comunei Săpoca, a rămas fără funcţie după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. În anul 2014, inspectorii de integritate au dat un verdict de incompatibilitate după o anchetă care a scos la iveală faptul că din iunie 2012, Iulian Manea a deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie Săpoca.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ