ALEGERI VEGHEATE CU TABLETA! PENTRU ELIMINAREA TENTATIVELOR DE FRAUDĂ

0
103

Alegerile organizate în România au fost întotdeauna însoțite de infracţiuni electorale și suspiciuni de fraudă. Din acest motiv autorităţile au încercat după fiecare exerciţiu electoral consumat să îmbunătăţească măsurile de siguranţă. Noutăţile actualului proces electoral au fost într-un clip distribuit de Prefectura Buzău.
De precizat că nicio tabletă și nici o altă cameră de supraveghere nu va filma momentul votului.
O altă operaţiune importantă realizată prin intermediul tabletei se desfăşoară după ce secţiile de vot au fost închise și se trece la numărătoarea voturilor.
După încheierea scrutinului ştampilele cu menţiunea “Votat”, , se introduc într-un plic transparent, sigilat şi înseriat, operaţiune înregistrată de camera video a tabletei. Sunt şi alte noutăţi. Cu sprijinul Serviciului de Telefonie Specială, Biroului Electoral Central şi Autorităţii Electorale Permanente, vor fi furnizate public, în timp real, date ce privesc prezenţa la vot. Urnele se vor deschide duminică dimineaţă la ora 7 dimineaţă şi se vor închide la ora 21.00. Pe parcursul zilei de duminică TV Buzău va difuza jurnale de știri din oră în oră.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ