ALERGICI LA MASCA DE PROTECȚIE

0
982

Pe toată durată stării de alertă, persoanele care ies din casă la sunt obligate să poarte mască de protecție . Fie că este una profesională, fie una din materiale simple, obișnuite, cum ar fi bumbacul, purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea coronavirusului. Utilizarea incorectă a unei măști poate afecta eficiența acesteia în reducerea riscului de transmitere.
Masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun . Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus, iar o atenție deosebită trebuie acordată calității măștii.
Există, însă, persoane care afirmă că au o alergie la măștile de protecție. Aceștia au un teren alergic cunoscut, respectiv, știu că au alergii la materialul textil al măștii. Specialiștii recomandă purtarea exclusivă a măștilor omologate, iar achiziția lor să se facă din farmacii.
Vine vara, iar purtarea măștii pe timp de caniculă, devine o misune imposibilă pentru multe persoane, iar utilizarea corectă a acesteia este esențială.
Masca medicală sau chirurgicală se poartă întotdeauna cu partea colorată în exterior, implicit, cu partea albă în interior. Este foarte important ca nasul, bărbia și gura să fie perfect acoperite. În acest mod se limitează într-o proporție foarte mare circulația aerului pe sub mască. O mască trebuie purtată o singură dată, spun specialiștii. De asemenea trebuie mărită atenția asupra îngrijirii tenului. Fața trebuie hidratatată mai mult. Dacă, totuși se simte o iritație a tenului, se recomandă consultarea unui specialist.
Pe durata stării e alertă, sunt și situații în care masca nu este obligatorie. Angajatul este singur în birou sau se află la minim 2 metri de alte persoane din birou. De asemenea, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare nu sunt obligate să poarte mască de protective. Nici persoanele care desfăşoară activitaţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante cum ar fi, temperaturi ridicate, umiditate crescută.
Totodată, prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane, vorbitorii în public cu condiţia respectării aceleași distanțe.
Elevii doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanţarea corespunzătoare . Și copii cu vârsta mai mică de 5 ani, pot să iasă afară fără mască de protecție.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ