ALERGIILE ȘI COVID-19

0
295

Sezonul alergiilor la polen este în toi şi simptomele acestora pot fi confundate cu cele ale COVID-19. Oboseala și starea de epuizare sunt, simptome caracteristice infecției cu virusul gripal. Când suferim de gripă, întâmpinăm dificultăți serioase în desfășurarea activităților zilnice sau chiar la simpla ridicare din pat. Tusea sau secreţiile sunt suferinţe comune pentru cele două afecţiuni.
Mii de români suferă de boli alergice provocate de polen, sau praf de casă. COVID-19 are o serie de simptome ce pot fi confundate cu cele ale unei rinite alergice. În plină epidemie, medicii avertizează că ar putea apărea complicații.
Medicii spun că în cazul alergiei la polen oamenii nu fac febră.
Gripa și infecția cu coronavirus au simptome similare, iar intensitatea acestora este aproape la fel. Acest lucru face dificilă stabilirea unui diagnostic corect. Cel mai bine este să se ceară sfatul medicului, iar testele efectuate pot identifica rapid o alergie sau o contaminare cu virus.
Este important ca persoanele care știu că au alergii respiratorii să continue să își administreze medicamentele, așa cum au primit indicații de la medicul specialist. Dacă sunt izolați la domiciliu trebuie să se asigure că posedă la suficiente medicamente.
De asemenea, în această perioadă, purtarea măștii este recomandată în ambele situații. În cazul persoanelor alergice există măști speciale cu filtru, care asigură o protecţie mai ridicată, filtrarea aerului este peste 95%.
Din fericire, bolile alergice respiratorii nu par a fi factori de risc pentru infecția cu noul coronavirus, iar datele disponibile până în prezent arătă că acești pacienți nu sunt, de obicei, foarte afectați.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ