ALERTĂ DE CORONAVIRUS LA BUZĂU

0
604

Autorităţile buzoiene au intrat în alertă, duminică, după ce, o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că a revenit, din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină. Femeia a afirmat că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus. E a fost preluată de o ambulanţă echipată special pentru astfel de cazuri şi după o scurtă internare la Secția Boli Infecțioase, a fost transportată la centrul de carantină de la tabăra Arbănaşi.
Femeia a plecat din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului. Buzoianca de 52 de ani a călătorit spre casă cu un autocar, alături de alți români. Buzoianca a alertat autoritățile, iar când a coborât în parcarea unui supermarket de la marginea oraşului a fost preluată de un echipaj medical. Situaţia a fost gestionată de Direcţia de sănătate Publică, altătur de alte instituţii cu competenţă în astfel de situaţii.
Femeia fost preluată de ambulanță, a fost transportată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde a stat internată câteva ore, într-o aripă a secției în care nu se afla niciun alt pacient. În cursul nopții, buzoianca a fost preluată de ambulanța specială și a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănași. Aici i-au fost asigurate apă, hrană, produse de igienă și asistență medicală permanentă. Femeia nu prezintă simptome specifice infecției cu Coronavirus și va rămâne izolată timp de 14 zile.
Pe parcursul internării, femeia a fost examinată medical și i-au fost prelevate probe pentru efectuarea analizelor medicale, care au fost trimise la Institutul Matei Balș din Capitală. Rezultate urmează să sosească în maxim două zile. Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a dat asigurări că în tabăra de la Arbănaşi nu va fi tratat niciun bolnav de coronavirus, cazurile confirmate urmând să fie trimise la Bucureşti.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ