ALERTĂ DE GRIPĂ AVIARĂ! Cazuri înregistrate la granița județului

0
50

Alertă de gripă aviară la granita judetului! Mai multe păsări sălbatice au fost descoperite moarte, iar analizele prelevate au indicat dept cauză gripa aviară. În acest context, toate Directiile Sanitar Veterinare au fost puse în alertă, iar orice suspiciune este verificată. Până acum, în Buzău, au fost verificate patru cazuri.
Direcția Sanitar- Veterinară a intrat în alertă, încă de la finalul anului trecut, și face verificări la toate fermele de păsări din județ. 20 de localități se află pe lista de monitorizare, acolo unde funcționează astfel de crescătorii. Totodată, vânătorii și șefii administrațiilor locale trebuie să raporteze orice deces suspect înregistrat în rândul păsărilor.
Până acum , în Buzău au existat patru suspiciuni de gripă aviară, toate la păsări sălbatice. În toate situațiile au fost prelevate analize pentru a stabili dacă decesul sau îmbolnăvirea păsărilor au fost cauzate de gripă aviară. Cel mai recent caz aflat în atenția inspectorilor DSVSA a fost al unei lebede care trăia pe un lac din comuna Smeeni.
Orice caz de moarte a unei păsări va fi raportat la DSVSA Buzău. Având în vedere că gripa aviară se poate transmite și la om, orice caz de îmbolnăvire la om cu manifestări respiratorii se va semnala medicilor de familie.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ