ALERTĂ LA SIRIU, DIN CAUZA INUNDAŢIILOR

0
180

Inundaţiile din judeţele învecinate au creat probleme serioase în judeţul Buzău. Miercuri dimineaţă, cât timp a fost în vigoare avertizarea de cod roşu, Poliţia a instituit două filtre de informare la Cislău şi la Siriu, iar circulaţia pe Drumul Naţional 10 a fost oprită.

Măsura a fost luată ca urmare a unei alte restricţii venite de la autorităţile din judeţul învecinat, Covasna, spune reprezentantul Prefecturii Buzău. Acolo, în zona  Sita Buzăului unde s-au depăşit foarte mult cantităţile de apă prognozate. Râul Buzău a ieşit din matcă şi a inundat drumuri şi gospodării. Zăpada topită pe versanţi s-a transformat în torenţi care au cuprins localitatea.

Ca măsură de precauţie, încă de marţi seară, s-a trecut la evacuarea controlată a unui debit de apă din lacul de acumulare de la Siriu, pentru a preîntâmpina o presiune asupra barajului. Autorităţile spun că populaţia din zonă nu a avut de suferit şi dau asigurări că barajul de la Siriu face faţă acumulărilor de apă.

După-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a informat că a fost reluată în condiții normale circulația rutieră pe DN 10 între Buzău-Brașov, pe tronsonul închis în urma inundațiilor produse în zona localității Sita Buzăului, din judeţul Covasna. Se menține, însă, filtrul rutier la ieșirea din Siriu către Brașov, pentru a supraveghea respectarea restricției anterioare pentru autovehiculele de peste 7,5 t. De asemenea, având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza meteo, a fost actualizată atenţionarea hidrologică Cod portocaliu, în intervalul 14.03 ora 14:00 – 15.03 ora 12:00, pe râul Buzău în amonte  de  Siriu, vizate fiind judeţele Braşov, Covasna şi Buzău.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ