ALEȘII LOCALI vs. VOTUL ELECTRONIC

0
43

Aleșii locali au avut parte de o surpriză joi, la ședința ordinară a Consiliului Local Muncipal. Ei au fost anunțați că, de acum înainte, la toate aceste ședințe, hotărârile supuse dezbaterii vor fi adoptate prin vot electronic, adică printr-o simplă apăsare de buton, grație unei cartele nominale introduse în dispozitivele aflate în sală. După explicațiile clare pe care aleșii locali le-au primit, a urmat momentul votului…

Votul electronic nu a putut fi pus în practică însă în toate situațiile. Mai exact, la unele amendamente adoptarea acestora a fost făcută tot prin ridicarea mâinii. Asta pentru că respectivele amendamente nu au fost cunoscute dinainte și astfel, buletinele de vot electronice nu au putut fi pregătite din timp.

Modalitatea de vot a fost posibilă după ce angajații administrației locale au descoperit noi facilități oferite de sistemul de teleconferință achiziționat, la finele anului trecut, de Primărie.

Edilul șef spune că în viitor ar urma să fie cumpărate, din bugetul Primăriei Buzău, noi tablete cu internet, în condițiile în care, cele vechi nu au fost recuperate, nici până acum, de la consilierii locali din mandatul 2012 – 2016.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ