ALIMENTE BUNE DE ARUNCAT LA COȘ

0
1016

Alimentele primite de elevi la școală sunt de calitate îndoielnică. Este plângerea venită din partea multor părinți, dar și a unor cadre didactice. Aceștia se plâng că merele ajunse pe băncile școlarilor sunt din Polonia, culese în urmă cu un an. Totodată cornul și laptele nu au de multe ori nici data expirării trecută pe ambalaj. De aceea, cele mai multe alimente sfârșesc aruncate la coșul de gunoi. În unele școli, directorii au început să refuze gustările.
Programul care vizează distribuția de alimente elevilor pare să nu fie unul deloc serios, care să protejeze sănătatea copiilor. Dacă pe parcursul anului școlar trecut, elevii nu au beneficiat nici măcar o zi de produsele din cadrul programului guvernamental, anul acesta primesc alimente care, de cele mai multe ori, ajung la gunoi. Părinții se tem să-și lase copiii să le consume. Revolta acestora este legată pe de-o parte de faptul că merele sunt aduse tocmai din Polonia, pe de altă parte este vorba despre fructe recoltate în anul 2018. Autoritățile județene admit că nu e normal ca elevii să primească produse din import, însă pentru că legea nu obligă Consiliile Județene să încheie contract doar cu firme românești, ci cu cele care oferă prețul cel mai mic.
În același timp, au existat zile în șir în care, în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ, au fost distribuite cornuri și pahare cu lapte care nu aveau pe ambalaje nici data producerii, nici data expirării. Conducerea Consiliului Județean spune că a avut doar sarcina de a organiza licitațiile în timp util și spune că școlile și inspectorii de la OPC trebuie să ia atitudine în cazul în care constată că produsele sunt de calitate îndoielnică.
În urma reclamațiilor venite din partea părinților, unii dintre directorii școlilor din municipiul Buzău au început să refuze produsele.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ