ALT FURNIZOR DE CORNURI PENTRU ELEVI

0
144

Elevii din Buzău primesc, de săptămâna aceasta , cornuri fabricate nu doar în Galați, ci și în Prahova. După ce firma din Turda s-a retras din programul guvernamental, reprezentanții societății partenere au căutat soluții pentru a putea face față noilor sarcini. Astfel, au decis să subcontracteze o parte din contract. O societate din județul Prahova va trimite cornuri în județul Buzău, alături de firma din Galați. Iar de distribuția produselor se va ocupa o societate din Puiești, județul Buzău, aceeași care a distribuit până acum merele în cadrul programului.
Elevii din Buzău primesc, din această săptă¬mână, cornuri fabricate la Galați, de firma care livrează biscuiții, dar și în Prahova. După ce Patisgal Galați a rămas singurul producător de cornuri și biscuiti pentru școlarii din Buzău, întrucât firma care le producea în Turda s-a retras din programul guvernamental, reprezentanții societății au decis să subcontracteze o parte din contract. A fost găsită tot o firmă care a mai derulat programul guvernamental, și anume SC Lido Gîrbea SRL din județul Prahova. De distribuția produselor se va ocupa o societate din Puiești, județul Buzău, aceeași care a distribuit până acum merele din Polonia, ambalate tot în Prahova.
O societate din Turda și o firmă din Galați au fost cele care au câștigat licitația de distribuire a produselor de panificație în unitățile de învățământ din Buzău. Numai că, încă de la debutul anului școalar, cornurile și biscuiții furnizate au fost de o calitate îndoielnică. De exemplu, cornurile împărțite copiilor erau expirate, ajungeau la copii cu întârziere sau deloc. Motiv pentru care Consiliul Județean Buzău, organizatorul licitației, a notificat firmele din program și le-a cerut să trimită produse de calitate și la timp, altfel urmând să fie luate măsuri drastice, inclusiv rezilierea contractului. În final, firma din Turda a anunțat că renunță la contract. Totodată, producția societății a fost sistată temporar de către comisarii OPC din cauza problemelor privind depozitarea și etichetarea produselor.
Rămâne de văzut dacă programul guvernamental se va desfășura corect și în beneficiul elevilor. Mai ales că noua firmă implicată în derularea acestei activități, SC Lido Gîrbea SRL este unul dintre partenerii SC Logistic Media Pop Art SRL, care tocmai ce s-a retras din contractul din județul Buzău, în urma numeroaselor nereguli constatate de autorități în derularea programului guvernamental.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ