Alt furnizor de energie în vizorul OPC

0
9

Zecii de mii de buzoieni așteaptă facturi refăcute
Zeci de mii de buzoieni vor urma să primească facturi refăcute în luna ianuarie, anunță Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Buzău. Un operator economic a fost sancționat pentru că nu a aplicat plafonarea sau compensarea anunțată de autoritățile centrale. Un alt mare jucător pe piața energie face obiectul unei anchete desfășurate de OPC.
Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor a sancționat Electrica Furnizare Buzău pentru că în facturi nu a prevăzut compensarea anunțată de autoritățile centrale. La acest moment, furnizorul și-a îndeplinit sarcinile, zeci de mii de buzoieni urmând să primească facturi refăcute.
Un alt mare operator din domeniul energiei ar putea fi sancționat, anunță Protecția Consumatorilor. Este vorba despre Hidroelectrica Buzău. În zonele greu accesibile ale județului, angajații au facturat o dată la două luni, motiv pentru care nu au reușit să se încadreze în rigorile legii.
Reprezentanții societății nu au putut fi contactați telefonic pentru un punct de vedere. Mai mulți buzoieni au reclamat facturi mai mari în ultima perioadă față de cele obișnuite, motiv pentru care OPC a demarat un control tematic la toți furnizorii de enrgie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ