ALT PROTEST ÎN FAȚA PREFECTURII

0
44

Peste 50 de sindicaliști de la Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” Buzău au protestat joi după-amiază in fața sediului Prefecturii. Lipsa echipamentelor de protecție, a personalului și nerespectarea promisiunii de creștere salarială , sunt doar câteva din nemulțumirile care i-au determinat să adopte această formă de protest.
Este al doilea protest organizat în această săptămână, după cel al sindicaliștilor de la Sanitas, care au pichetat, marți, sediul Prefecturii din Buzău. Sindicaliștii cer guvernului adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru protecţia sănătăţii şi securităţii salariaţilor din sănătate. Pe lângă lipsa echipamentelor sanitare de protecție și a personalului medical, o parte dintre aceștia au ajuns la epuizare fizică și psihică. Prin aceste proteste ei speră să tragă un semnal de alarmă și să atragă atenția că trebuie luate masuri urgent, mai ales că numărul de cadre medicale nou infectate cu SARS-CoV-2 este în creștere. De asemenea, creșterea salariului de bază pentru toți angajații din sistemul de sănătate, începând cu ianuarie 2021 și acordarea stimulentului de risc pentru toată perioada de pandemie, sunt cerințele celor din linia întâi.
Totodata,aceștia susțin că în loc de recompensele salariale mult așteptate, lucrătorilor din sănătate aflaţi în prima linie, nu le sunt recunoscute eforturile şi sacrificiile pe care le fac în fiecare zi în luptă cu pandemia!
În timpul protestului o delegație a sindicaliștilor a prezentat un memoriu prefectului interimar, Adina Moiseanu.
Sindicatul Solidaritatea Sanitară face parte din Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa’, federație care împreună cu alte formațiuni au programat mai multe proteste la începutul acestui an.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ