ALT SISTEM DE ÎNCĂLZIRE

0
67

Buzăul va avea alt sistem de încălzire. În ședința ordinară a lunii iulie a Consiliului Local Municipal programată marți, se vor lua decizii radicale privind punerea în funcțiune a unui nou sistem care să asigure căldura și apa caldă în apartamentele buzoienilor racordați la Regia Autonomă. Într-o ședință extraordinară programată luni, aleșii au votat schimbări și în consiliul de administrație al RAM, astfel încât municipalitatea să își poată duce la îndeplinire planurile pentru asigurarea enegiei termice, la iarnă.
De la 1 septembrie, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire ar putea primi apă caldă produsă cu ajutorul cazanului pe care Regia Autonomă Municipală l-a recuperat, în urma unei acțiuni în instanță, de la Ecogen. Odată cu punerea în funcțiune a acestui cazan, care se va adăuga producției de agent termic din două puncte termice din cartierele Micro XIV și Micro III, căldura pentru clienții RAM va putea fi asigurată. Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal desfășurată luni, s-au luat decizii legate și de componența consiliului de administrați al Regiei Autonome Municipale astfel încât Primăria să poată pune în aplicare măsurile propuse pentru a asigura energia termică.
În același timp, reprezentanții municipalității spun că sunt în grafic cu lucrările de montare a centralelor termice în unitățile de învățământ. Totodată se lucrează la foc continuu și pentru înființarea noului sistem centralizat de încălzire, astfel încât acesta să fie funcțional la începutul sezonului rece.
Între timp, șefii din Palatul Comunal au semnat și contractul pentru montarea de centrale termice autonome în unitățile de învățământ din municipiu.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ