ALT URS ATACĂ GOSPODĂRIILE

0
67

Un alt urs a acat la sfârşitul săptămânii trecute o gospodărie de la Colţi, după ce un animal despre care se crede că a făcut ravagii în mai multe localităţi din zona de munte a judeţului, a fost împşcat.
Problemele par să nu se fi terminat pentru sătenii din comuna Colţi şi zonele învecinate, după împuşcarea unui urs, la sfârşitul săptămânii trecute. Primarul de la Colţi, Pavel Rădulescu, chemat vinerea trecută, la Prefectură, să de explicaţii cu privire la comportamentul nepotrivit pe care l-a avut după împuşcarea ursului despre care se crede că ar fi fost cel care a făcut părăpăd în localitate, a avertizat că un alt animal a atacat o gospodărie şi a ucis o oaie şi un miel.
Soluţia agreată de autorităţi în acest caz, pare să fie aceea de a obţine aviz de împuşcare şi pentru acest exemplar, pentru că relocarea pe un alt fon de vânătoare nu ar fi eficientă.
În acelaşi timp, specialiştii încearcă să afle motivele ce duc la astfel de situaţii, când urşii coboară din păduri şi atacă animalele oamenilor. De vină, par să fie, în special defrişările ce au ca efect împuţinarea surselor de hrană ale animalelor.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ