ALTĂ SUSPICIUNE DE PESTĂ PORCINĂ

0
72

Încă o suspiciune de pestă porcină africană. Medicii veterinari au intrat în alertă şi au început o anchetă în localitatea Beceni, unde, porcii dintr-o gospodărie au murit, într-un interval foarte scurt de timp. Au fost prelevate probe ce au fost trimise pentru analize la Bucureşti.
Autorităţile judeţene sunt iar în alertă, după ce, la începutul acestei săptămâni, la Beceni a apărut o nouă suspiciune de pestă porcină africană. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău a anunţat, marţi, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor că într-o gospodărie au murit patru porci în numai 12 ore.
Cu ocazia anchetei pe care medicii veterinari au început-o în posibilul focar de pestă porcină africană de la Beceni, s-a descoperit că, în vecinătatea gospodăriei, un localnic şi-a sacrificat porcul fără să anunţe autorităţile.
Deşi este o zonă izolată, autorităţile au luat toate măsurile ce se impun în astfel de cazuri pentru prevenirea şi răspândirea bolii. La locuinţele din zonă se realizează dezinfecţie şi deratizare, iar sătenilor li s-a făcut recomandarea să nu taie porcii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ