Altar de lumânări în clasa unde a învățat Ștefania

0
43

Durere fără margini la Padina
Dramă fără seamăn a unui pompier, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. Era de serviciu cînd a fost solicitat să intervină la un accident de circulație produs pe drumul național 2C, în apropiere de localitatea buzoiană Padina. În mașina răsturnată pompierul și-a găsit propria fiică, cu răni foarte grave. Fata de 15 ani a decedat la Spitalul Județean Buzău. Acum în sala de clasă, elevii i-au ridicat un altar din poze și lumânări aprinse.
Soarta a fost până la urmă extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. De serviciu fiind în echipajul de descarcerare, Romeo Baciu și-a văzut copilul, victimă a unui accident rutier, aruncat pe câmp. Din păcate, Ștefania a murit la spital. Avea 15 ani și se afla în mașina condusă de un tânăr de 18 ani. Echipajul de descarcerare al ISU Buzău a pornit repede către locul indicat în apelurile la 112. Printre salvatori era și Romeo Baciu, unul dintre puținii supraviețuitori ai exploziei de la Mihăilești.
Pentru că adolescenta era în stare critică, a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 16 ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a început resuscitarea. Tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și i-a făcut chiar el manevre de resuscitare.
Victima a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp. Accidentul în care și-a pierdut viața Ștefania s-a petrecut pe DN2C, în Padina.
Ștefania Baciu era elevă la Școala din Padina, iar toți cei care au cunoscut-o o descriu ca fiin un copil educat, responsabil, bine crescut. Acum, în banca în care ea a învățat, colegii au ridicat un altar și au aprins lumînări.
Tragedia i-a marcat pe toți locuitorii satului. Unii au venit special la locul accidentului pentru a aprinde o lumînare.
În urma exploziei de la Mihăilești, lui Romeo Baciu a fost rănit, însă familia l-a ajutat să depășească momentul.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ