Alte școli redeschise de luni

0
45

Procentul de 60 la sută nu mai este luat în considerare
Vești bune pentru elevi, cadre didactice și părinți. De luni toate instituțiile de învățământ din localitățile în care rata de incidență a cazurilor COVID este sub 3 la mie vor fi deschise, chiar dacă nu se respectă procentul privind vaccinarea cadrelor didactice. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că sunt așteptate și testele antigen pentru elevi.
Zeci de școli, grădinițe și licee din județul Buzău își vor deschide porțile începând de luni iar elevii vor putea merge fizic la cursuri. Inspectoratul Școlar a anunțat că măsura este valabilă în localitățile în care rata de incidență a cazurilor de COVID este de sub 3 la mie indiferent dacă a fost sau nu atins procentul de vaccinare de 60 la sută din totalul cadrelor didactice dintr-o unitate de învățământ.
Tot săptămâna viitoare sunt așteptate și testele antigen pentru elevi.
Cel mai probabil fiecare unitate de învățământ va decide cum va efectua testările sau dacă acestea vor fi realizate acasă de către părinți. Sindicatele din Educație s-au opus ca testarea elevilor să se facă de către cadrele didactice, având în vedere că nu sunt pregătite, nu au în atribuții procedura și duce pe de altă parte la întreruperea cursurilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ