“Am ajuns să facem școala…altfel”

0
9

Cum văd psihiatrii declinul Educației
Zeci de mii de elevi renunță anual la școală, nu își mai doresc să susțină examenul de Bacalaureat și aleg o simplă diploma de absolvire care să le ofere șansa la un serviciu. O bună parte dintre ei nu mai așteaptă nici măcar finalizarea studiilor și aleg să meargă la muncă cu ziua. Iar cauzele sunt multiple…Sărăcia, problemele sociale și nu în ultimul rând calitatea actului educațional.
Măsuri de stimulare a elevilor de a învăța, politicile de reducere al abandonului școlar și nu în ultimul rând conștientizarea părinților asupra necesității ca elevii să își ducă până la capăt studiile ar reduce din decalajul social iar tinerii ar avea acces mai ușor la un loc de muncă bine plătit și la un statut social.
În județul Buzău există deja licee care au renunțat la grupele de 12 clase optând doar pentru învățământul profesional de 3 ani din pricina numărului mare de elevi care fie nu au mai venit la cursuri, nu își doresc diploma de bacalaureat fie nu reușesc să depășească examenul maturității.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ