AMBULANŢE NOI, LA BUZĂU

0
216

Se înnoieşte parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 7 autospeciale noi au intrat deja în dotarea Serviciului, iar altele sunt aşteptate, la Buzău, în următoarele luni. Maşinile sunt dotate cu echipamente medicale de ultimă oră şi vor intra în exploatare începând de sâmbătă.
Serviciul de Ambulanță Județean Buzău a primit 7 autospeciale noi, cu dotări de ultimă generație, cu camere video, una amplasată în cabina șoferului, pentru monitorizarea traficului, iar cealaltă în cabina medicală. În acest an, urmează să mai vină alte 14 ambulanțe. Acestea ar urma să ajungă la Serviciul de Ambulanță Buzău în primăvară.
Personalul de la ambulanţă a fost instruit cu privire la folosirea echipamentelor, iar începând de sâmbătă va lucra efectiv pe noile ambulanţe.
Înnoirea parcului auto va conduce la creşterea capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi dezastrelor colective. Echipamentele achiziţionate vor permite evaluarea, primul-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților atât prin modernizarea infrastructurii existente a sistemului integrat de urgență, cât și prin dezvoltarea de noi structuri în cadrul acestuia.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ