Ambulatoriul Spitalului Județean a fost modernizat

0
4

Investiții de peste 2.4 milioane euro
Recent, Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean Buzău a fost modernizat şi dotat cu aparatură pentru fiecare specialitate medicală, în urma unei investiții de peste 2.400.000 de euro. Investiția s-a realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, printr-un proiect cu fonduri europene.
Una dintre cele mai importante achiziţii este un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slide-uri, pentru secţia Radiologie. De asemenea, au fost achiziţionate aparate şi instrumente deosebit de importante printre ele numărându-se un ecograf Doppler color staționar pentru secția Urologie și alte câteva aparate pentru O.R.L.

Ec. Claudiu Damian, manager S.J.U. Buzău
„Prin realizarea acestei investiţii pentru Ambulatoriul de Specialitate, se urmăreşte creşterea calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor dar şi degrevarea secţiei U.P.U.-SMURD. Scopul nostru este să informăm populaţia de existenţa acestor cabinete medicale pentru a limita numărul de prezentări la secţia U.P.U.-SMURD, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. În Ambulator, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare.”, informează managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.
Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău are o suprafaţă construită de 1931 mp şi cuprinde 19 cabinete medicale, situate la parter şi la etajul I al spitalului, cabinete pentru consultaţii medicale din sfera – Alergologie, Cardiologie, Chirurgie Generală, Ortopedie Infantilă, Chirurgie Plastică, Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oftalmologie, Endocrinologie, Fizioterapie, Medicină Internă, Nefrologie, Neurologie, O.R.L, Oftalmologie, Ortopedie şi Traumatologie, Pediatrie, Reumatologie şi Urologie.
De asemenea, secțiile de Pediatrie și Urologie au beneficiat de importante sume de bani cu care au fost realizate investiții.

Dr. Ştefania Manolescu, director medical S.J.U. Buzău
„În ultimii ani, la S.J.U. Buzău s-au făcut numeroase investiţii iar cele mai recente s-au făcut în secţia de Pediatrie, Sterilizare şi Urologie. La secţia de Pediatrie şi Boli Infecţioase au fost achiziţionate 40 de paturi pentru copii, de ultimă generaţie, care includ saltele, care sunt electrice, cu regalare a înălţimii somierei, copilul fiind în siguranţă datorită tabliei înalte. La secţia Boli Infecţioase au fost repartizate 10 paturi iar la secţia de Pediatrie au fost alocate 30 de paturi”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă, Ștefania Manolescu, directorul medical al instituției.
Programul de lucru la cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate este de luni până vineri, între orele 7:00-15:00, iar în vederea unei consultaţii, pacienţii trebuie să prezinte actul de identitate, cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie. În cadrul ambulatoriului se acordă, anual, peste 45.000 de consultaţii medicale.De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău desfășoară un amplu proiect realizat cu fonduri europene, în valoare de 4.500.000 de euro care prevede dotarea tuturor secţiilor cu aparatură medicală de ultima generaţie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ