AMENDĂ DUPĂ O PETRECERE ÎN AER LIBER

0
49

La eveniment au participat câteva sute de persoane
Un operator economic din Buzău a primit o amendă usturătoare după ce, în weekend, a organizat un eveniment la care a participat un număr mare de persoane. Chiar dacă evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, pe o suprafaţă de 4 000 de metri pătraţi, autorităţile care au descins la faţa locului au considerat că s-au încălcat regulile privind combaterea răspândirii Covid 19.
Un prânz în livadă, a fost tema evenimentului organizat în localitatea Gura Câlnăului, pentru care Poliţia şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au intervenit la sfârşitul săptămânii trecute. Prezenţa autorităţilor a fost determinată de numărul mare de participanţi, în condiţiile în care aceştia nu ar fi respectat regulile de protecţie sanitară. Imagini de la eveniment au fost surprinse şi postate de administratorul unui canal de YouTube, iar luni, reprezentanţii Prefecturii au făcut precizări cu privire la intervenţie.

“Forțele de ordine și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții de control au intervenit și în satul Gura Câlnăului, la o locație în aer liber, amenajată pe o suprafață de aproximativ 4000mp, unde un operator economic avea în derulare activități comerciale. Polițiștii au readus în atenție administratorului obligația legală de a se asigura că oamenii prezenți, clienții, respectă regulile legale în vigoare, precum purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, chiar dacă spațiul comercial este unul amenajat în aer liber”.
Descinderea s-a încheiat cu o amendă substanţială pentru agentul economic ce a organizat petrecerea în livadă.

“Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancțiuni totale de 46.500 lei. Sancțiunile au fost aplicate potrivit competențelor de către Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Inspectoratului pentru Situații de Urgență”.
Prefectura atrage atenţia că, dacă abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activității operatorului economic.

Laurenţiu Marinov

Imagini: activistul buzoian

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ