Amendaţi pentru muncă la negru

0
129

Munca la negru rămâne, în continuare un fenomen des întâlnit, în special în sezonul estival. Inspectorii de muncă au descoperit peste 30 de persoane care lucrau fără forme legale, iar firmele pentru care aceştia munceau, au fost amendate.
Inspectoratul Teritorial de Muncă a desfăşurat, în cursul lunii iulie, peste o sută de controale ce au avut drept obiectiv verificarea modului în care angajatorii respectă legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă. În urma acestor controale, 28 de agenţi economici au fost sancţionaţi, cu amenzi în valoare totală de peste 72 000 de lei. Cele mai mule nereguli au fost descoperite în ceea ce priveşte munca la negru.

„Au fost identificaţi 12 agenţi economici care nu au încheiat contracte individuale de muncă conform art. 15 din Codul Muncii, sau nu au transmis elementele contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, cel târziu în ziua începerii activităţii, pentru un număr de 33 de persoane”, se arată într-un comunicat de peresă al ITM Buzău.
Inspectorii de muncă au aplicat în aceste situaţii 3 amenzi contravenţionale, în valoare de 60 000 de lei şi au dat 9 avertismente. S-au dispus, totodată măsuri obligatorii de înregistrare a raporturilor de muncă, în registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ