AMENZI, DE LA GARDA DE MEDIU, DUPĂ INCENDIU

0
37

Garda de Mediu a dat amenzi în valoare de 175 000 de lei în urma incendiului de la platforma de materiale reciclabile din Zona Industrială. Sancţiunile au fost aplicate atât societăţii ce deţine spaţiul de depozitare cât şi firmei ce îl foloseşte şi care este proprietara materialelor.
O echipa de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Buzău a efectuat, joi, o inspecţie neplanificată, în vederea verificării respectării legislației de mediu în vigoare, inclusiv a modului de depozitare a deșeurilor, cât și a cantitătilor de deșeuri afectate de incendiu și impunerea de măsuri, conform prevederilor legale. Inspecţia comisarilor de la Garda de Mediu la locul incendiului declanşat la începutul săptămânii la marginea oraşului s-a soldat cu amenzi consistente pentru firmele care gestionează depozitul de deşeuri reciclabile.Sancţiunile însumează 175 000 de lei, fiind aplicate pentru nerespectarea legislaţiei de mediu.
“În urma controlului desfășurat pe amplasament cât și din studierea documentelor supuse pentru analiză, echipa de comisari a constatat că, S.C. GREENWEEE INTERNATIONAL S.A. a desfășurat pe amplasamentul S.C. ROMRECYCLING S.A. o activitate cu un echipament specific privind tocarea deșeurilor nepericuloase, închiriat de la o alta societate, fară să solicite și să obțină acte de reglementare de la A.P.M. Buzău, încălcând dispozitiile OUG nr. 195 /2005 privind protecția mediului și a fost sancționată contravențional conform preverilor legislației de mediu în vigoare, cu amendă în valoare de 60.000 lei.
• De asemenea, S.C. GREENWEEE INTERNATIONAL S.A. a mai fost sanctionată cu amendă în valoare de 15.000 lei și pentru faptul că în urma incendiului au fost înregistrate depășiri ale limitelor de emisie, fiind încalcate prevederile Legii (…) privind calitatea aerului înconjurator;
• S.C. ROMRECYCLING S.R.L. a fost sanctionată contravențional cu amendă de 100.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu” se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu.
Garda de Mediu a a dispus, în urma inspecţiei şi alte măsuri, precum interzicerea desfașurării activității de tocare a deșeurilor de electrocasnice fără deținerea actelor de reglementare, începând cu data controlului, pe amplasamentul verificat. Societățile vor fi monitorizate în continuare de către Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ