AMENZI USTURĂTOARE PENTRU FOLOSIREA TELEFONULUI

0
61

Șoferii care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului vor primi sancțiuni mai mari, începând de sâmbătă. Polițiștii spun că, în cazul în care sunt încălcate şi alte reguli de circulaţie,conducătorii auto vor fi sancționați şi cu suspendarea, pentru 30 de zile, a dreptului de a conduce. Polițiștii buzoieni au ieșit miercuri pe străzi și i-a atenționat pe șoferi cu privire la noile reguli.
Șoferii care țin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancționați cu 20 de puncte amendă și le va fi suspendat permisul de conducere.
Proiectul modifică legislația privind circulația pe drumurile publice și prevede interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Noua prevede intră în vigoare de sâmbătă, iar polițiștii buzoieni au ieșit miercuri pe străzi, unde au tras pe dreapta mai mulți șoferi. Aceștia nu au fost sancționați, ci au fost informați cu privire la noile reguli.
Șoferii care nu se conformează riscă între 9 și 20 de puncte amendă şi șase puncte de penalizare. În plus, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și celor pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, de exemplu bicicliștii. În plus, șoferii care, pe lângă folosirea telefonului, mai înaclcă o altă regulă de circulație, vor rămâne fără permis de conducere.
Pin urmare, începând de sâmbătă, toţi cei care ţin în mână telefonul sau orice alt dispozitiv la volan, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 870 la 1.160 de lei. Până acum, legea spunea că doar cei care sunt suprinși că vorbesc la telefon vor primi o sancţiune de 290 de lei, nu şi cei care tastează, filmează sau fac poze.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ