AMINTIRILE DUREROASE ALE UNUI OFIŢER

0
900

Aminitiri dureroase, povestite la Buzău de un fost ofiţer de relaţii publice, veteran al teatrelor de operații. Colonelul în rezervă Toni Ene, care timp de patru misiuni a fost o punte de legătură între militarii dislocați în Irak și Afganistan și familiile lor a rememorat tragicul moment a morţii, în Afganistan, a sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica.
Invitat la vernisajul de la Buzău a unei expoziţii de fotografii realizate în Afganistan de un corespondent de război, fostul purtător de cuvânt al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Toni Ene, a vorbit despre misiunea ofiţerilor de relaţii publice, în teatrele de operaţii. O misiune grea şi extrem de delicată spune Toni Ene, care este acum colonel în rezervă.
Colonelul Toni Ene nu a fost ocolit de astfel de veşti tragice. Ofiţerul, se afla în misiune, în Afganistan, în 2017, atunci când Mădălin Stoica a fost ucis. Cu ochii în lacrimi Toni Ene, rememorează momentul tragic al dispariţiei militarului buzoian.
Colonelul în rezervă Toni Ene, veteran al teatrelor de operații. Timp de patru misiuni a fost o punte de legătură între militarii dislocați în Irak și Afganistan și familiile lor. În cea din 2017, în Afganistan, l-a cunoscut pe Mădălin Stoica, militarul buzoian care în acea misiune şi-a pierdut viaţa în urma unui atac asupra patrulei din care făcea parte.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ