AMPLĂ DEZBATERE PUBLICĂ. SE REFACE REGULAMENTUL ATRIBUIRII LOCURILOR DE PARCARE

0
834

Blocata de la inceputul anului, atribuirea locurilor de parcare rezidentiale revine in actualitate. Regulamentul a fost refacut, dar inainte de a fi aplicat se va afla in dezbatere publica. Conducerea primariei pregateste inclusiv o intalnire cu buzoienii care vor sa aduca amendamente, cu asociatiile de proprietari si presa locala.    

Municipalitatea pregătește o amplă dezbatere pe seama regulamentului de atribuire a locurilor de parcare rezidențiale. Procedura a fost sistatăde la începutul anului, după ce s-au primit mai multe sugestii din partea buzoienilor. Noua formă a regulamentului va fi postată săptămâna viitoare pe site-ul primăriei și va intra în dezbatere publică. Se va organiza chiar și o întâlnire între conducerea primăriei și buzoieni. „Până acum dezbaterea publică însemna doar ca draftul regulamentului să fie pus pe site-ul primăriei. Oamenii nu aveau posibilitatea de a-l modifica, nu  ştiau cum să facă. Vrem să schimbăm această paradigmă. Vom organiza o întâlnire într-o sală generoasă la care pot participa toţi buzoienii interesaţi. Vom invita toţi preşedinţii de asociaţii de proprietari şi jurnaliştii locali. Vom asculta toate părerile” a anunţat viceprimarul Ionuţ Apostu.

Un punct important aflat în discuție e cel privitor la atribuirea de locuri de parcare inclusiv pentru proprietarii care vin acasă cu mașinile de la firmă.

Se pune în discuție și posibila demolare a garajelor indiferent dacă acestea au sau nu autorizație de construcție. „În caz că e nevoie pentru amenajarea parcărilor să demolăm garajele dintre blocuri le vom propune proprietarilor un sistem de despăgubire. Ne gândim să le acordăm gratuit pentru cinci ani un loc de parcare” a adăugat Apostu.

Atribuirea locurilor de parcare s-a realizat deja la sfârșitul anului trecut în două parcări din zona catedralei Sf. Sava. În schimbul a 60 de lei pe an, proprietarilor li se asigură un loc de parcare în vecinătatea blocului de la șase seara până în dimineața zilei următoare.

 Auraș Tereacă

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ