AN BUN PENTRU SECTORUL VITIVINICOL

0
42

Anul 2020 a fost un an productiv pentru viticultura din Buzău. Seceta nu a afectat producția de struguri, vinul a fost gustos și de calitate superioară. La Stațiunea de Cercetare Viticolă Pietroasa s-a înregistrat o producție cu 10% mai mare față de anul 2019.
Seceta din anul 2020 nu a fost resimțită în sectorul vitivinicol, la fel de mult ca în celelalte ramuri ale agriculturii, unde lipsa apei a produs pagube la peste 80% din terenurile însămânțate. La Stațiunea de Cercetare Viticolă Pietroasa s-au înregistrat peste nouă tone de struguri la un hectar, o producție mai mare cu 10 % față de anul trecut. Lipsa precipitațiilor a făcut ca strugurii să fie aromați, iar vinul să aibă o calitate execepţională.
Și speciliștii de la Direcția Agricolă Buzău susțin că anul 2020 a fost unul bun pentru toți cei din sectorul vitivinicol, în comparație cu celelalte ramuri ale agriculturii.
Județul Buzău este recunoscut pentru producțiile de vinuri aromate, precum Tămâioasă românească, Fetească Regală, Cabernet și Merlot, care au câștigat, ani la rând, diferite premii naționale și internaționale. Reprezentativă pentru acest sector, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Pomicultură Pietroasa este amplasată în zona centrală a podgoriei Dealu Mare, și se întinde pe o lungime de cca 70 km între Valea Teleajenului şi Valea Buzăului. Plantaţiile sale ocupă terenuri cu condiţii deosebit de favorabile pentru cultura viţei de vie.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ