AN PROST PENTRU APICULTORI

0
77

An prost pentru apicultorii buzoieni. Vremea capricioasă a creat probleme albinelor, care nu au putut ieși din stupi să culeagă polen. Cei mai mici dintre apicultori nu au putut investi pentru a acoperi aceste probleme, așa că au renunțat la stupi. În aceste condiții, producția de miere de albine de anul acesta este una scăzută, cea de salcâm fiind aproape de zero.
Vremea i-a îngenuncheat pe apicultorii din toată țara, iar, pentru unii, 2019 a fost atât de greu, încât au renunțat la familiile de albine. Din cauza vremii capricioase, albinele n-au putut ieși din stupi să culeagă polen, așa că unii apicultori s-au împrumutat ca să aibă cu ce să-și hrănească familiile de albine sau au renunțat la afacere. Pentru apicultori, cea mai grea perioadă a fost martie- mai, când mulți au fost nevoiți să cumpere hrană la albine, fără să se mai gândească la producții de miere .
Capriciile vremii și investițiile făcute conduc și la o creștere a prețului la miere. De aceea, apicultorii se tem că nici vânzările nu vor fi foarte bune, mai ales că românii preferă mierea de albine ieftină, care de obicei nu este de calitate. Singura gură de oxigen pe care o vor primi apicultorii este ajutorul de minimis acordat de Guvern.
Pentru a primi banii de stat, apicultorii trebuie să se înscrie la Direcțiile Agricole până pe 31 octombrie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ