ANALIZE DUPĂ CAZUL CARACAL

0
213

Discuții la Buzău, după celebrul caz de la Caracal. Noul ministru de Interne a dispus prefecților o analiză a punctelor slabe din domeniul infracționalității, dar și a modului în care instituțiile sunt pregătite pentru siguranța elevilor în viitorul an școlar. La Buzău, autoritățile se declară pregătite.
După cazul Caracal, noul ministru interimar de la Interne a dispus prefecților din toate județele să facă o analiză a vulnerabilităților în domeniul infracționalității și a modului în care instituțiile sunt pregătite pentru siguranța elevilor în viitorul an școlar. La Buzău, după ordinul dat de ministrul Mihai Fifor, prefectul județului începe o serie de întâlniri cu șefii instituțiilor deconcentrate. Alături de aceștia, se va face o analiză de risc cu privire la problemele ce țin de siguranța cetățenilor.
Totodată, pentru noul an școlar, va fi regândit planul de intervenție în zona unităților de învățământ și se vor căuta soluții astfel încât cazuri similar celui de la Caracal să fie prevenite. Se vor lua măsuri inclusiv legate de transportul elevilor către școală.
Între timp, poliţiştii au început verificări în trafic pentru a depista transportatorii de persoane neautorizaţi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ