Anchetă după incendiul de la Scorțoasa! Peste 400 de hectare înghiție de flăcări

0
46

Agentia pentru Plăti si Interventii în Agricultură Buzău a deschis o anchetă după incendiul de vegetatie de la Scortoasa. Flăcările au cuprins peste 400 hectare de teren. Cel care va fi găsit vinovat de incendierea terenurilor va pierde procente din subventia pe care o primeste si va suporta si rigorile legii. A fost cel mai mare incendiu de vegetatie din judet din ultimii ani care s-a extins pe raza a patru comune.
Marti dimineata în satul Pâclele din comuna Scorțoasa a izbucnit un incendiu care inițial se manifesta pe o suprafață de 15 hectare. Din cauza vântului, flăcările s-au extins cu repeziciune. Mai bine de 6 ore s-au luptat cu flăcările pompierii si localnicii. Pagubele au fost însemnate, în total 450 de hectare de vegetație de pe raza a 4 comune au fost mistuite de flăcări. Potrivit primelor cercetări de la fața locului se pare că focul a fost pus intenționat cu scopul de a curăța terenul de vegetație uscată.
Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură Buzău a deschis o anchetă iar inspectorii instituției vor merge mâine în teren pentru a identifica terenurile agricole incendiate. Cel care va fi găsit vinovat are toate șansele să piardă ajutoarele financiare pe care le primește din partea APIA.
O anchetă a fost deschisă și de poliție.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ